Training in mediation

Mediation is een vakgebied waarin continu nieuwe inzichten ontstaan. Daarbij is het van groot belang dat mediation altijd zorgvuldig en professioneel toegepast kan worden. Om als mediator effectief te kunnen blijven handelen is het dus belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen en technieken.

Rebecca Leeuwenberg is een MfN register mediator met uitgebreide ervaring op gebied van mediation in strafzaken en mediation in familiezaken. De kennis en expertise die zij vanuit haar opleiding en de praktijk heeft opgedaan stellen haar in staat om docente te zijn voor de basisopleiding tot mediator. Daarnaast kan zij hierdoor ook hoogwaardige trainingen bieden voor bedrijven en andere mediators die in het werkveld willen groeien, zoals de training voor mediation in strafzaken.

Training mediation in strafzaken

Mediation bij zaken met een strafrechtcomponent vereist een andere aanpak dan reguliere mediation. Rebecca geeft samen met Antonietta Pinkster en/of Kim Roelofs verdiepingstrainingen op dit gebied voor mediators (in strafzaken) die vaak met dergelijke zaken in aanraking komen, of zich op dit gebied graag verder willen ontwikkelen.

De training voorziet in additionele kennis, verdieping en vaardigheden die nodig zijn om het proces van mediation te verbinden met specifieke strafrechtsgebieden. Deelnemers leren alles over de unieke facetten van mediation in strafzaken, zoals de randvoorwaarden binnen het strafrechtproces en verdieping over de werkwijze bij specifieke delicten (verkeerszaken, huiselijk geweld, politiezaken, zedendelicten en jongeren etc).

Basistraining mediationvaardigheden

Inzicht in de basisvaardigheden van mediation is een bijzonder waardevol hulpmiddel voor bedrijven en organisaties. De basistraining mediationvaardigheden is bedoeld om de onderliggende principes van mediation te borgen bij medewerkers en afdelingen, om hen extra tools mee te geven waardoor zij ook op andere manieren met hun huidige werkzaamheden om kunnen gaan.

De training wordt op locatie gegeven en leert medewerkers om eventuele conflicten effectiever te kunnen onderkennen, voorkomen, beperken en anders aan te kunnen pakken.

Iedere training wordt op maat samengesteld aan de hand van de behoeften van uw organisatie.